2009/06/02

Gondole od plavog patlidžana



  • 4 manja plava patlidžana
  • 2 paradajza
  • 300 g mešanog mlevenog mesa
  • peršun
  • 3 kašike prezle
  • 100 g lenti dimljene slanine
  • 100 g kačkavalja
  • 200 ml kisele pavlake
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber
Plavim patlidžanima odseći peteljke i iseći na polovine po dužini. Staviti patlidžane u šerpu sa provrelom posoljenom vodom da se obare, pa ih izdubiti za punjenje. Izdubljene delove patlidžana iseći na kockice, staviti u sud, dodati 3 kašike prezle, sitno iseckan peršun, mleveno meso, so i biber, pa smesu promešati. Dobijenom smesom napuniti polovine patlidžana i poređati u keramičku posudu za pečenje. Jedan paradajz iseći na kocke, parčad paradajza staviti na fil od mlevenog mesa, a na parčad paradajza staviti slaninu isečenu na kocke i poprskati maslinovim uljem. Peći 30 minuta na 180C. Ispečene gondole posuti sa sitno izrendanim kačkavaljem, pa vratiti posudu u rernu i peći još 5 minuta.Punjene patlidžane staviti na činiju za serviranje, pa na svaku gondolu staviti po 1 kašiku kisele pavlake. Dekorisati kriškama paradajza.

2 comments:

  1. ni moji ukućani ni ja ne jedemo patlidžan, pa ga nikad i ne spremam... ove tvoje lađice baš izgledaju na oko primamljivo...

    ReplyDelete