Kora:
- 6 jaja
- 6 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
- 1 dl mleka
- 1 prašak za pecivo
- so
Fil:
- 400 g švapskog sira
- 150 g suvog vrata ili šunkarice
- 5 kiselih krastavaca
- 1 crvena paprika (može iz turšije)
- so
Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg. Žumanca umutiti sa mlekom, dodati mlevene orahe, brašno, prašak za pecivo i izmešati. Dodati i sneg od belanaca i polako promešati varjačom. Pleh obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu masu i peći na 200 C dok ne porumeni. Kada se rolat ispeče, odgoviji ga od papira i uviti u vlažnu krpu. Crvenu papriku, suvi vrat i krastavce sitno iseckati, pa jediniti sa sirom, posoliti i dobro izmešati. Koru premazati filom i urolovati, zaviti u foliju i staviti u frižider da se stegne, zatim ga iseći na šnite i servirati:)
P.S: Izvor: Dobra hrana, novembar 2008, broj 13.
No comments:
Post a Comment