Za patišpanj:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
Fil 1:
- 1 čaša vode
- 400 g jagoda
- 1 puding vanila
- 1 puding jagoda
Fil 2:
- 3 kisele pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 3 šlag pene
Belanca umutiti u čvrst sneg, pa naizmenično dodavati žumanca i šećer i dalje muteći. Kašikom umešati brašno, pa smesu preručiti u podmazan pleh i ispeći biskvitno testo. Za Fil 1: Staviti čašu vode sa 200 gr šećera da provri, dodati jagode, i tako kuvati još oko 20 minuta. Puding od jagode i vanile pomešati sa malo vode i dodati u smesu sa jagodama. Kuvati još oko 2-3 minuta da se skroz zgusne, pa fil preliti preko biskvitnog testa. Za Fil 2: Ručno izmešati kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa dodati u umućenu šlag penu. Na prvi fil naneti i drugi, i kolač staviti u frižider da se stegne.
P.S:Recept je sa Gaginog predivnog bloga . Kao i sve što ona pravi, i ovaj kolač je ekstra ukusan, kremast a opet lagan. Gagice, hvala na divnom receptu!
No comments:
Post a Comment