Za rolat:
- 5 jaja
- 5 supenih kašika brašna
- 4 supene kašike ajvara
- 1 prašak za pecivo
- so
Za fil:
- 150 g krem sira
- 150 g Feta sira
- seckani peršun ili bosiljak
- 200 g seckanog parizera
- kornišoni naseckani na kockice
Umutiti jaja sa ajvarom, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i malo soli. Izručiti masu u pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na 200 C. U međuvremenu sjediniti krem sir i Fetu, dodati kockice parizera, kornišone, seckani peršun i sve dobro sjediniti. Pečenu koru izručiti na mokru kuhinjsku krpu i uviti u rolat. Ohlađen rolat premazati filom i opet ga srolati. Rolat treba upakovati u aluminijsku foliju i staviti u frižider barem na sat vremena.
Ovde je sve extra!
ReplyDelete