Za koru:
- 7 belanaca
- 7 kašika šećera u prahu
- 7 kašika brašna
- 4 kašike seckanih oraha
Za fil:
- 7 žumanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika gustina
- 7,5 dl mleka
- 100 g margarina (u originalu ide 250 gr)
I još treba:
- 4 banane
- 200 g džema od kajsija
- 3 šlaga
Najpraktičnije je početi sa pripremom fila:
U šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti preostalo mleko (1,5 dl), žumanca, i gustin i sipati u ključalo mleko. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne kao puding. Fil ostaviti da se ohladi, dodati margarin i umutiti mikserom.Banane iseći na kolutove, dodati u fil i polako promešati.
Kora:
Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer u prahu i mutiti sve vreme. Na kraju dodati brašno i seckane orahe i polako promešati kašikom. Smesu sipati u kalup obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok kora ne porumeni, nekih petnaestak minuta.
A na kraju:
Pečenu koru premazati džemom od kajsija (ili Eurokremom/Nutelom), naneti fil sa bananama i ukrasiti ulupanim šlagom.
Izvor: Dobra hrana, 12/2009