- 250 g šećera
- 3 dl mleka
- 350 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaoa
- 1,5 kašičice cimeta
- 3 kašike marmelade od kajsija
- pekmez od kajsija
- 100 gr čokolade
- 80 gr margarina
- 3-4 kapi ulja
Sjediniti sve sastojke za testo, dobro izmešati. Pripremljenu masu u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju. Kolač peći na 200 C oko pola sata, pa kad se ohladi, premazati ga pekmezom od kajsija i preliti otopljenom čokoladom.(Za glazuru margarin staviti u posudu i dovesti ga do vrenja. Skinuti sa vatre, ubaciti kockice čokolade i mešati dok se čokolada skroz ne rastopi. Dodati i par kapi ulja, promešati i sipati preko kolača).Uživajte:)
P.S: Recept je isproban iz časopisa Dobra hrana (09/20008), sa nekim mojim izmenama (količinu šećera sam smanjila, i dodala malo više cimeta:))