- 100 g putera
- 140 g čokolade za kuvanje
- 6 jaja
- 140 g mlevenih badema
- 85 g šećera
- kakao prah za posipanje
- šlag
Puter i čokoladu otopiti na tihoj vatri. Ostvaiti nekih 5 minuta da se malkice prohladi, pa umešati žumanca i mlevene bademe. Od belanaca i šećera umutiti čvrst sneg, pa ga umešati u čokoladnu smesu. Smesu sipati u kalup prečnika 23 cm i peći oko 30-35 minuta na 170 C, taman toliko da torta lepo nadođe a da se njena površina stvrdne. Tortu ostaviti u kalupu da se ohladi, pa je posuti gorkim kakao prahom. Poslužiti sa umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.
Izvor: BBC Good Food magazine, 101 Cakes & Bakes, Tried-and-tasted recipes
Jako mi se sviđa ova tvoja torta!
ReplyDeleteHvala, draga mmoja Snježo, i tvoje su divne, baš sam ih danas gledala:)
ReplyDelete