2010/01/26

Čokoladna torta bez brašna


  • 100 g putera
  • 140 g čokolade za kuvanje
  • 6 jaja
  • 140 g mlevenih badema
  • 85 g šećera
  • kakao prah za posipanje
  • šlag
Puter i čokoladu otopiti na tihoj vatri. Ostvaiti nekih 5 minuta da se malkice prohladi, pa umešati žumanca i mlevene bademe. Od belanaca i šećera umutiti čvrst sneg, pa ga umešati u čokoladnu smesu. Smesu sipati u kalup prečnika 23 cm i peći oko 30-35 minuta na 170 C, taman toliko da torta lepo nadođe a da se njena površina stvrdne. Tortu ostaviti u kalupu da se ohladi, pa je posuti gorkim kakao prahom. Poslužiti sa umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.

Izvor: BBC Good Food magazine, 101 Cakes & Bakes, Tried-and-tasted recipes

2 comments:

  1. Jako mi se sviđa ova tvoja torta!

    ReplyDelete
  2. Hvala, draga mmoja Snježo, i tvoje su divne, baš sam ih danas gledala:)

    ReplyDelete