2010/02/01

Štajerski rezanci

Za testo:
  • 500 g kravljeg sira
  • 200 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 kašika pavlake
  • malo soli
I još treba:
  • 50 g putera
  • 3 jajeta
  • 1 vanilin šećer
  • 3 kašike šećera
  • 3 dl kisele pavlake
  • rendana kora 1 limuna
  • 50 g suvog grožđa
  • prah šećer za posipanje
Od kravljeg sira, jednog jajeta, 1 kašike pavlake i malo soli zamestiti testo pa ga oklagijom tanko razvući. Seći široke rezance i skuvati ih u blago posoljenoj vodi. Dok se testo kuva, penasto umutiti puter, 3 žumanca, šećer, vanilin šećer, dodati rendanu koru jednog limuna, 3 dl kisele pavlake i suvo grožđe, pa umešati i čvrst sneg od belanaca. Ocediti skuvano testo i promešati ga sa smesom od jaja i kisele pavlake. Smesu usuti u vatrostalnu posudu, koju treba prvo namazati puterom i posuti prezlama. Sve to peći na 200 C dok lepo ne porumeni. Posuti šećerom u prahu i seći na kocke.

No comments:

Post a Comment