2010/02/02

Američka torta sa jabukama


  • 5 jabuka
  • 50 g smeđeg šećera
  • 150 g običnog šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g margarina
  • rendana kora 1 limuna
  • 2 jajeta
  • 1 dl mleka
  • 150 g brašna
Kalup za tortu prečnika 28 cm obložiti pek papirom. Na pek papir poređati oljuštene i na kriške isečene jabuke, te ih posuti smeđim šećerom i cimetom. Na laganoj vatri otopiti margarin, pa ga pomešati sa jajima, šećerom i vanilin šećerom. Dodati 1 dl mleka, rendanu koru jednog limuna i na kraju brašno. Smesu mikserom dobro umutiti pa ravnomerno rasporediti preko jabuka.Tortu peći na 180 C oko 40-45 minuta (najbolje proveriti čačkalicom). Kad je torta pečena, izvaditi je iz rerne i izručiti na tacnu tako da jabuke budu gore. Skinuti pek papir, posuti sa još malo cimeta i ukrasiti ulupanim šlagom.

No comments:

Post a Comment