- 5 jabuka
- 50 g smeđeg šećera
- 150 g običnog šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g margarina
- rendana kora 1 limuna
- 2 jajeta
- 1 dl mleka
- 150 g brašna
Kalup za tortu prečnika 28 cm obložiti pek papirom. Na pek papir poređati oljuštene i na kriške isečene jabuke, te ih posuti smeđim šećerom i cimetom. Na laganoj vatri otopiti margarin, pa ga pomešati sa jajima, šećerom i vanilin šećerom. Dodati 1 dl mleka, rendanu koru jednog limuna i na kraju brašno. Smesu mikserom dobro umutiti pa ravnomerno rasporediti preko jabuka.Tortu peći na 180 C oko 40-45 minuta (najbolje proveriti čačkalicom). Kad je torta pečena, izvaditi je iz rerne i izručiti na tacnu tako da jabuke budu gore. Skinuti pek papir, posuti sa još malo cimeta i ukrasiti ulupanim šlagom.
No comments:
Post a Comment