- 250 g suvih šljiva presečenih na pola
- 4 kašike konjaka
- 250 g gorkog kakao praha
- 100 g čokolade za kuvanje
- 50 g putera
- 140+35 g smeđeg šećera
- 4 belanceta
- 85 g brašna
- 1 kašičica cimeta
- šlag
Prepolovljene suve šljive preliti konjakom i ostaviti tako nekih 30 minuta. U jednu manju šerpu staviti kakao, izlomljenu čokoladu, 140 g šećera, preliti sa 1 dl kipuće vode, i zagrevati mešajući dok se ne dobije homogena smesa. Ostaviti sa strane da se malo prohladi. Umutit čvrst sneg od belanaca i 35 g šećera. Dodati cimet i prosejano brašno i kašikom polako pomešati. Na kraju umešati i smesu sa čokoladom.Dobijenu smesu izliti u podmazan i pobrašnjen kalup prečnika 23 cm, a odozgo rasporediti suve šljive. Peći na 190 C oko 30 minuta. Servirati sa ulupanom slatkom pavlakom ili šlagom.
P.S: Izvor: BBC Good Food magazine, 101 Cakes & Bakes, Tried-and-tested recipes
No comments:
Post a Comment