Pečen u kalupu za mini kuglofčiće:)
- 4 jajeta
- 230 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 dl ulja
- 2 dl đusa (soka od pomorandže)
- kora i sok 1 pomorandže
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g mlevenog maka
- 1 kašičica cimeta
- 50 g grožđica
Jaja penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati ulje, sok od pomorandže, narendanu koru i sok od jedne pomorandže, brašno i prašak za pecivo i sve to dobro umutiti mikserom. Smesu podeliti na dva dela, pa u prvi deo umešati mak, cimet i grožđice. U podmazan i brašnom posut kalup sipati prvo smesu sa makom a zatim svetlu smesu. Poravnati i peći na 200 C.
Svidja mi se ,napraviću.
ReplyDeleteVera, baš mi je drago, javi kako vam se dopao kolač:)
ReplyDelete