2010/01/18

Mramorni kolač sa makom i pomorandžom

Pečen u kalupu za mini kuglofčiće:)
  • 4 jajeta
  • 230 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 dl ulja
  • 2 dl đusa (soka od pomorandže)
  • kora i sok 1 pomorandže
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g mlevenog maka
  • 1 kašičica cimeta
  • 50 g grožđica
Pečen u kalupu za komišbrot:)
Jaja penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati ulje, sok od pomorandže, narendanu koru i sok od jedne pomorandže, brašno i prašak za pecivo i sve to dobro umutiti mikserom. Smesu podeliti na dva dela, pa u prvi deo umešati mak, cimet i grožđice. U podmazan i brašnom posut kalup sipati prvo smesu sa makom a zatim svetlu smesu. Poravnati i peći na 200 C.

2 comments:

  1. Vera, baš mi je drago, javi kako vam se dopao kolač:)

    ReplyDelete