- 0,5 kg kora za pite
- 250 g šunkarice
- 250 g kačkavalja
- 400 g mariniranih šampinjona
- 2 dl kisele pavlake
- 2 jajeta
- 200 g kečapa
- so
- origano
- malo ulja
Priprema:
Šunkaricu iseći na kockice, a kačkavalj narendati. U većoj posudi umutiti pavlaku i jaja, i dodati soli po ukusu. U kečap umešati origano.
Filovanje:
3 kore staviti jednu na drugu.
- 3. koru: premazati smesom od pavlake i jaja, a zatim polovinom kečapa
- 4. koru: premazati smesom od pavlake i jaja i posuti rendanim kačkavaljem
- 5. koru: premazati smesom od pavlake i jaja i posuti je šunkaricom
- 6. koru: premazati semsom od pavlake i jaja, a preko rasporediti šampinjone
- 7. koru: premazati smesom od pavlake i jaja
- 8. koru:premazati smesom od pavlake i jaja i preostalim kečapom.
Finalni postupak:
Filovane kore uviti u rolat. Rolat staviti u podmazan pleh, premazati smesom od pavlake i jaja, posuti origanom i peći na 200 C oko 30 minuta.
No comments:
Post a Comment