2010/01/22

Puding od jabuka


  • 500 g medenjaka
  • 5 jabuka
  • 5 dl mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jajeta
  • rendana kora jednog limuna
  • 100 g šećera
  • malo putera
  • kandirana kora pomorandže
Mleko zagrejati, dodati vanilin šećer, žumanca i rendanu limunovu koru. Dno vatrostalne posude premazati puterom, a jabuke oljuštiti i iseći na kriškice. Medenjake umakati u toplo mleko i njima prekriti dno posude. Ređati naizmenično medenjake i jabuke, sve dok se ne utroše svi materijali. Peći oko 30 minuta na 160 C. U međuvremenu napraviti čvrst sneg od belanaca i šećera, pa ga premazati preko pečenog pudinga. Od gore posuti kandiranom korom pomorandže i vratiti u rernu da se peče na 180 C do zlatno braonkaste boje.

No comments:

Post a Comment