2010/01/22

Krem čorba od belog luka


  • 1 kašika putera
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 2 kašike oštrog brašna
  • 1,8 l pileće supe
  • so
  • biber
  • vegeta
  • 2 dl kisele pavlake
  • 2 kriške raženog hleba sečenog na kockice
Crni luk očistiti i sitno naseckati, a beli luk izgnječiti. Puter otopiti, dodati crni luk i izgnječen beli luk i prodinstati nekoliko minuta. Dodati brašno i pržiti do zlatne boje. Naliti pilećom supom, i kada provri, smanjiti vatru i kuvati još desetak minuta. Pred kraj kuvanja začinit solju, biberom i vegetom. Skinuti sa vatre, umešati pavlaku i sve zajedno izmiksati.Rasporediti propržene kockice hleba preko čorbe i poslužiti.

No comments:

Post a Comment