2009/11/08

Piletina u testu


  • 4 bataka sa karabatakom
  • 300 g šampinjona
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • vegeta
  • 1 jaje
  • 1,5 dl mleka
  • 1,5 dl vode
  • 100 g brašna
  • 1 glavice crnog luka
  • malo ulja
Batake odvojiti od karabataka pa sve natrljati mlevenom paprikom i vegetom. Dublju tepsiju nauljiti, poslagati batake i šampinjone pa prekriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200C. Posebno umutiti jaje, mleko, vodu i brašno, a luk očistiti i iseći na kolutove. Kada bataci budu napola pečeni, zaliti ih pripremljenom masom za testo, posuti kolutovima luka i vratiti u rernu da se dopeče.
Izvor: Dobra hrana, Februar 2009

3 comments:

  1. Lepo ti ovo izgleda, bas-bas. Nisam nista na tu foru pravila ali zapazila sam kvrgusu na Coolinariki, i nikako da stigne na red.

    ReplyDelete
  2. Draga moja, jednostavan recept, ovako za svaki dan. Ja ću sledeći put u testo dodati i malo začina, mislim da će tako biti još ukusnije.Pozdrav veliki

    ReplyDelete
  3. Ili malo ajvara, ili senfa ili malo pesto sosa... hmmmm, biće tu još ekspermentisanja na ovu temu:)

    ReplyDelete