Za koru:
- 5 jaja
- 9 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 dl pavlake
- so
Za fil:
- 2 dl pavlake
- 200 g ajvara
- 150 g kačkavalja
- 1/2 glavice crnog luka
- so
Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca, pavlaku, ajvar, brašno, malo soli i prašak za pecivo. Dodati sneg od belnaca i polako promešati varjačom. Pleh obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu masu i ravnomerno rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti je da omekša. Za fil kačkavalj izrendati na krupno rende, crni luk sitno iseckati. U odgovarajučoj posudi sjediniti ajvar, pavlaku, kačkavalj i luk, posoliti po ukusu i polako promešati. Omekšalu koru premazati sa 3/4 pripremljenog fila i urolovati. Odozgo naneti ostatak fila i ravnomerno ga rasporediti. Rolat ostaviti u frižider da se stegne najmanje 90 minuta a potom ga iseći na parčad i služiti.
Izvor: Dobra hrana, Jul 2009
No comments:
Post a Comment