- 800 g pilećeg belog mesa
- 1 praziluk
- 150 g dimljenog suvog vrata
- 2 pomorandže
- 2 dl jogurta
- 0,5 veze peršuna
- 0,5 glavice kineskog kupusa
- 1 kašika gustina
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
- biber
Piletinu, praziluk, kupus i dimljeni suvi vrat iseći na rezance, a peršun sitno iseckati. Jednu neoljuštenu pomorandžu iseći na kolutove i ostaviti za dekoraciju, a drugu očistiti i iseckati na kockice. Na malo ulja propržiti praziluk, piletinu i dimljeni suvi vrat, a zatim sipati jogurt, dodati kineski kupus i pomorandžu, te dinstati dok svi sastojci ne omekšaju. Gustin razmutiti sa malo hladne vode i umešati u jelo pred kraj dinstana kako bi se dobila željena gustina. Na kraju dodati peršun i začine po ukusu.
Izvor: Dobra hrana, Septembar 2008
No comments:
Post a Comment