2009/11/13

Piletina u sosu od jogurta


  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 1 praziluk
  • 150 g dimljenog suvog vrata
  • 2 pomorandže
  • 2 dl jogurta
  • 0,5 veze peršuna
  • 0,5 glavice kineskog kupusa
  • 1 kašika gustina
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina
  • biber
Piletinu, praziluk, kupus i dimljeni suvi vrat iseći na rezance, a peršun sitno iseckati. Jednu neoljuštenu pomorandžu iseći na kolutove i ostaviti za dekoraciju, a drugu očistiti i iseckati na kockice. Na malo ulja propržiti praziluk, piletinu i dimljeni suvi vrat, a zatim sipati jogurt, dodati kineski kupus i pomorandžu, te dinstati dok svi sastojci ne omekšaju. Gustin razmutiti sa malo hladne vode i umešati u jelo pred kraj dinstana kako bi se dobila željena gustina. Na kraju dodati peršun i začine po ukusu.
Izvor: Dobra hrana, Septembar 2008

No comments:

Post a Comment