2009/11/12

Mus od bundeve


  • 600 gr ispečene, izmiksane bundeve
  • 100 g proprženih lešnika ili oraha
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 2+2 dl slatke pavlake
  • 5-6 kašika dulce de leche kreme
  • perlice
Izmiksanu bundevu sjediniti sa mlevenim lešnicima (ili orasima), dodati vanilin šećer, šećer u prahu i cimet, a na kraju dodati i 2 dl ulupane slatke pavlake. Pripremljen mus rasporediti u 4 odgovarajuće čaše. 2 dl slatke pavlake umutiti u čvrst šlag, pa uz neprestalno miksanje, kašiku po kašiku dodavati dulce de leche kremu. Tako napravljen karamel šlag naneti na mus od bundeve pomoću poslastičarskog džaka. Dekorisati perlicama.
P.S: Inspiraciju za ovaj recept sam pronašla u oktobarskom broju časopisa Dobra hrana, ali sam originalan recept dosta izmenila i prilagodila svom ukusu, a rezultat je bio mmmmmm:)

No comments:

Post a Comment