2009/11/23

Lincer srca


Za prhko testo:

  • 300 g brašna
  • 200 g putera ili margarina
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žumance
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
I još treba:
  • pekmez
  • šećer u prahu za posipanje
Od navedenih sastojaka umestiti prhko testo, te ga umotati u streč foliju i staviti u frižider na 30 minuta. Na pobrašnjenoj radnoj površini testo razvući na 0,5 cm i vaditi srca. Tepsiju obložiti pek papirom, poređati srca i peći oko 10-12 minuta na 180 C, ne treba više, jer srca moraju ostati bele boje. Spajati ih džemom od kajsija ili šipka i posuti prah šećerom.

P.S: Ovi divni sitni kolači su najbolji posle 2-3 dana, jer onda omekšaju i budu baš kako treba. Zato su i idealna za veće proslave, jer se mogu unapred napraviti a u dobro zatvorenoj limenoj kutiji ostaju sveži čak i do dve nedelje. (Recept je inače Dr. Oetker-ov, sa kesice vanilin šećera:))))

No comments:

Post a Comment