- 4 jajeta
- 150 šećera
- 1 limun
- 2 dl ulja
- 280 g brašna
- 1 veća jabuka
- 1 prašak za pecivo
- 150 g suvih smokava
- 10 seckanih urmi
- 50 g suvog grožđa
- 1 kašika kakaoa
Jabuku oljuštiti i izrendati na krupno rende, smokve i urme sitno iseckati. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i mutiti sve dok se ne otopi. Dodati žumanca, sok i rendanu koru limuna, brašno, prašak za pecivo, i umtiti mikserom. Na kraju dodati rendane jabuke, urme, smokve, suvo grožđe i polako promešati varjačom. Pripremljenu smesu podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati kakao i polako promešati. Uzak, dublji kalup obložiti papirom za pečenje. Sipati žuti a preko njega braon fil. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C dok ne porumeni.
P.S: Izvor: Dobra hrana, Jun 2009, sa manjim izmenama.
No comments:
Post a Comment