2009/11/09

Komišbrot od belanaca


  • 1 šolja belanaca
  • 1 šoja šećera u prahu
  • 1 šolja brašna
  • 0,5 šoljice ulja
  • seckani orasi
  • ratluk
  • suvo grožđe
  • 2 kašike brašna
Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati šećer u prahu i dalje muteći mikserom. U smesu umešati brašno i ulje. Orahe, sitno naseckan ratluk i suvo grožđe pomešati sa 2 kašike brašna, te ih umešati u testo. Smesu izliti u podmazan, brašnom posut pleh za komišbrot, i peći na 200 C.
P.S: Mamin recept, odličan i bezbroj puta isproban. Količinu oraha, suvog grožđa i ratluka prilagodite svom ukusu, ja volim kad ih ima podosta, jer je onda kolač ukusniji i šareniji:)

3 comments: