- 1 šolja belanaca
- 1 šoja šećera u prahu
- 1 šolja brašna
- 0,5 šoljice ulja
- seckani orasi
- ratluk
- suvo grožđe
- 2 kašike brašna
Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati šećer u prahu i dalje muteći mikserom. U smesu umešati brašno i ulje. Orahe, sitno naseckan ratluk i suvo grožđe pomešati sa 2 kašike brašna, te ih umešati u testo. Smesu izliti u podmazan, brašnom posut pleh za komišbrot, i peći na 200 C.
P.S: Mamin recept, odličan i bezbroj puta isproban. Količinu oraha, suvog grožđa i ratluka prilagodite svom ukusu, ja volim kad ih ima podosta, jer je onda kolač ukusniji i šareniji:)
Savršen je,i moja mama ga tako radi,sa tim varijantama,po ukusu dodavanja.
ReplyDeleteKako ti je ovo lep kolač Eva, baš mi se sviđa!
ReplyDeleteHvala, devojke:)
ReplyDelete