2009/11/02

Dulce de leche - Karamel krema


  • 1 l punomasnog mleka
  • 300 g šećera
  • 1/4 kašićice soda bikarbone
  • 2 ampule arome Buter-Vanila (Dr. Oetker)
U veći lonac sipati mleko, dodati šećer, soda bikarbonu i vanilu, zagrevati stalno mešajući do tačke vrenja. Kada masa provri, vatru smanjiti na minimum, i kuvati još oko dva sata, promešajući je svakih petnaestak minuta. Skinuti sa vatre, i sipati kremu i tegle, dobro zatvoriti i čuvati u frižideru.
P.S: Kako se krema hladi, tako će biti tamnija i gušća, a može da odstoji i do mesec dana u frižideru. Može se koristiti kao fil za torte, oblande i kolače, kao preliv za sladoled, ili kao punjenje za palačinke. Jest da priprema traje relativno dugo, ali je kranji rezultat fantastičan!Probajte, nećete se pokajati! (Ja sam se jedino pokajala što nisam odmah duplu količinu napravila:))) Izvor: Coolinarika

No comments:

Post a Comment