Za kuglof:
- 2 glavice crnog luka
- 500 g mlevenog mesa
- 2 dl jogurta
- 3 jajeta
- 10 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- vegeta
- so
- mleveni crni biber
Za sos od pečuraka
- 500 g šampinjona
- 2 dl belog vina
- so
- vegeta
- biber
- peršun
- 2 čaše kisele pavlake
Luk sitno naseckati pa prodinstati na ulju. Dodati mleveno meso, vegetu, posoliti i pobiberiti po ukusu. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, jogurt, brašno i prašak za pecivo, pa dobro umutiti da se dobije kompaktna masa. Umešati i mleveno meso, te smesu sipati u silikonski kalup za kuglof. Peći na 180 C dok ne porumeni. Za sos od pečuraka prodinstati pečurke, naliti ih belim vinom, i krčkati dok sva tečnost ne ispari. Dodati vegetu, peršun, malo soli i bibera po ukusu. Skinuti sa ringle i umešati kiselu pavlaku. Kuglof poslužiti sa sosom od pečuraka.
Izvor: Coolinarika
No comments:
Post a Comment