2009/10/28

Kuglof sa mlevenim mesom i sosom od pečuraka


Za kuglof:
  • 2 glavice crnog luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 dl jogurta
  • 3 jajeta
  • 10 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • vegeta
  • so
  • mleveni crni biber
Za sos od pečuraka
  • 500 g šampinjona
  • 2 dl belog vina
  • so
  • vegeta
  • biber
  • peršun
  • 2 čaše kisele pavlake
Luk sitno naseckati pa prodinstati na ulju. Dodati mleveno meso, vegetu, posoliti i pobiberiti po ukusu. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, jogurt, brašno i prašak za pecivo, pa dobro umutiti da se dobije kompaktna masa. Umešati i mleveno meso, te smesu sipati u silikonski kalup za kuglof. Peći na 180 C dok ne porumeni. Za sos od pečuraka prodinstati pečurke, naliti ih belim vinom, i krčkati dok sva tečnost ne ispari. Dodati vegetu, peršun, malo soli i bibera po ukusu. Skinuti sa ringle i umešati kiselu pavlaku. Kuglof poslužiti sa sosom od pečuraka.

No comments:

Post a Comment