- 600 g pilećeg belog mesa
- 100 g pirinča
- 2 glavice luka
- 1 sveža paprika
- 3 paradajza
- 1 ljuta papričica
- 2 dl pileće supe
- 0,5 veze peršuna
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- 4 kašike pavlake
- 0,5 dl ulja
- vegeta
- so
- biber
Pileće belo meso isečeno na šnicle začiniti po ukusu, ispržiti na ulju pa ga iseći na rezance. Papriku i paradajz iseći na kocke, ljutu papričicu na kolutove, a luk i peršun sitno iseckati. Pirinač obariti u slanoj vodi. Na masnoći od mesa propržiti luk, dodati papriku, paradajz i ljutu papričicu, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Dodati meso, pirinač, peršun i mlevenu papriku, začiniti po ukusu, pa zaliti supom i dinstati još oko 5 minuta. U gotovo jelo umešati kiselu pavlaku i to je to:)
No comments:
Post a Comment