- 4 jajeta
- 2 dl šećera
- 2 dl ulja
- 2 dl brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 dl mleka
- 2 dl rogača
- 100 g suvog grožđa
- 3 velike jabuke
Za čokoladnu glazuru:
- 100 g čokolade
- 80 g margarina
- 3-4 kapi ulja
Umutiti penasto žumance i šećer, dodati ulje, mleko, rogač, i brašno sa praškom za pecivo, pa sve dobro izmešati. Zatim dodati suvo grožđe, sneg od belanaca i na kraju narendane jabuke. Pomešati i sipati u tepsiju prethodno namašćenu i posutu brašnom. Staviti u zagrejanu rernu i peći na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kolač preliti čokoladnom glazurom. Za čokoladnu glazuru margarin rastopiti i dovesti ga tačke vrenja. Skinuti sa vatre, i ubaciti kockice čokolade, i mešati dok se čokolada nerastopi. Dodati i par kapi ulja da bi glazura bila sjajna i preliti je preko kolača.
No comments:
Post a Comment