2009/09/27

Havana torta


1. masa:
  • 1 l mleka
  • 200 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 3 kesice želatina (30 g)
2. masa:
  • 5 kesica šlaga (200 gr)
  • 5 dl mleka
I još treba:
  • 150 gr rogača
  • 150 gr kupina
  • 1,5 dl slatke pavlake
Od litre mleka odvojiti deo mleka i u njemu razmutiti želatin iz kesice, pa ostaviti da odstoji 15 minuta. Ostatak mleka skuvati sa šećerom i vanilin šećerom, i dodati želatin u njega. Razmutiti uz još malo kuvanja i ostaviti da se ohaldi. Šlag iz kesice umutiti sa mlekom i spojiti sa smesom od mleka. Gototv fil podeliti na tri dela i u kalup obložen folijom ređati redom: na dno posuti malo rogača, deo fila, ponovo rogač i tako redom. Tortu dobro ohladiti, izvaditi iz kalupa i ukrasiti sa umućenom pavlakom i kupinama.



No comments:

Post a Comment