2009/09/21

Kolač od bundeve



  • 400 g bundeve
  • 250 g integralnog pšeničnog brašna
  • 3 jajeta
  • 150 g žutog šećera
  • 100 g mlevenih badema ili oraha
  • 100 g kokosovog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dl ulja
  • 3 dl mleka
Bundevu oljuštiti, očistiti od semena pa izrendati na krupno rende. Umutiti mleko, ulje, prašak za pecivo, vanilin šećer, žuti šećer i jaja. Dodati integralno brašno, bundevu, kokosovo brašno i mlevene bademe/orahe, pa dobro izmešati. Tepsiju prkriti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni.

P.S: Recept je iz časopisa Dobra hrana (oktobar/2008). Ekstra fin kolač, ne previše sladak. Kolač po želji preliti čokoladnom glazurom:)

No comments:

Post a Comment

Post a Comment