- 400 g bundeve
- 250 g integralnog pšeničnog brašna
- 3 jajeta
- 150 g žutog šećera
- 100 g mlevenih badema ili oraha
- 100 g kokosovog brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1 dl ulja
- 3 dl mleka
Bundevu oljuštiti, očistiti od semena pa izrendati na krupno rende. Umutiti mleko, ulje, prašak za pecivo, vanilin šećer, žuti šećer i jaja. Dodati integralno brašno, bundevu, kokosovo brašno i mlevene bademe/orahe, pa dobro izmešati. Tepsiju prkriti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni.
P.S: Recept je iz časopisa Dobra hrana (oktobar/2008). Ekstra fin kolač, ne previše sladak. Kolač po želji preliti čokoladnom glazurom:)
No comments:
Post a Comment