- 600 g pileće džigerice
- 5 kašika brašna
- 1 glavica luka
- 2 šargarepe
- 100 g krem sira
- 5 kaš. pavlake
- 1 kašika senfa
- 1, 5 dl supe(bujona) ili belog vina
- 1,5 dl vode
- 0,5 veze peršuna
- 5 kašika ulja
- 1 pakovanje njoka ili druge testenine
- so
- biber
- mešavina začina
Pileću džigericu preseći napola i uvaljati u brašno.Luk iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende , a peršun sitno iseckati. Njoke ili testeninu obariti u slanoj vodi. Na malo ulja propržiti luk, dodati šargarepu i dinstati dok ne omekša. Zatim dodati pleću džigericu i kratko prodinstati dok ne promeni boju. Sipati vino/supu i malo vode, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok džigerica ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati pavlaku, senf, krem sir i posuti peršunom. Gotovo jelo začiniti po ukusu i servirati uz barenu testeninu ili njoke.
P.S: Recept je iz časopisa Dobra hrana, ( Januar 2009), sa manjim izmenama.
No comments:
Post a Comment