2009/10/05

Kokos kocke


Za testo:
  • 4 jajeta
  • 13 kašika šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mleka
  • 13 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
I još treba:
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašika mleka
Fil:
  • 0,5 l mleka
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 200 gr kokosovog brašna
  • 1 vanilin šećer
Čokoladna glazura:
  • 150 g čokolade
  • 120 g margarina
  • 8 kapi ulja
Sve sastojke za testo umutiti napisanim redostledom, pa masu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati 2 kaš. kakaa i 1 kašiku mleka, pa ovu prvu smesu sa kakaom izliti u podmazan, brašnom posut pleh i ispeći da se uhvati korica. U međuvremenu napraviti fil: staviti mleko da zavri, skinuti sa vatre, dodati šećer, vanilin šećer i brašno, pa umutiti mikserom. Dodati i kokosovo brašno i pomešati kašikom. Fil izliti na pripremljen braon biskvit, a na fil ravnomerno naneti drugu polovinu testa. Onda sve zajedno ispeći do kraja, a ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade: margarin dovesti do tačke vrenja, skinuti ga sa vatre, dodati kockice čokolade i mešati dok se čokolada skroz ne rastopi. Dodati par kapi ulja i preliti preko ohlađenog kolača.

Izvor: Coolinarika

No comments:

Post a Comment