Za testo:
- 4 jajeta
- 13 kašika šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl mleka
- 13 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
I još treba:
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašika mleka
Fil:
- 0,5 l mleka
- 5 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 200 gr kokosovog brašna
- 1 vanilin šećer
Čokoladna glazura:
- 150 g čokolade
- 120 g margarina
- 8 kapi ulja
Sve sastojke za testo umutiti napisanim redostledom, pa masu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati 2 kaš. kakaa i 1 kašiku mleka, pa ovu prvu smesu sa kakaom izliti u podmazan, brašnom posut pleh i ispeći da se uhvati korica. U međuvremenu napraviti fil: staviti mleko da zavri, skinuti sa vatre, dodati šećer, vanilin šećer i brašno, pa umutiti mikserom. Dodati i kokosovo brašno i pomešati kašikom. Fil izliti na pripremljen braon biskvit, a na fil ravnomerno naneti drugu polovinu testa. Onda sve zajedno ispeći do kraja, a ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade: margarin dovesti do tačke vrenja, skinuti ga sa vatre, dodati kockice čokolade i mešati dok se čokolada skroz ne rastopi. Dodati par kapi ulja i preliti preko ohlađenog kolača.
Izvor: Coolinarika
No comments:
Post a Comment