- 4 krmenadle
- 1 glavica crnog luka
- 1 paprika
- 1 paradajz
- so
- biber
- ulje za prženje
- feta sir/kajmak/švapski sir
- 1 ljuta papričica
- 50 g mesnate slanine
Na umereno zagrejanom tiganju ispeći posoljene krmendle sa obe strane, pa ih izvaditi na tanjir prekriven papirnom salvetom da bi se upio višak ulja. U istom tiganju propržiti luk isečen na rebarca, dodati papriku isečenu na rezance i na kraju paradajz isečen na manje kriške. Začiniti i dinstati nekoliko minuta. U tanjir staviti krmenadlu, prekriti je dinstanim povrćem. Preko povrća staviti sir formiran u kuglu, a navrh sira kolut ljute papričice. Pored sira staviti reš pečene listiće slanine.
P.S: Recept je iz časopisa Kuhinjica, Broj 7, oktobar/novembar 2007.
No comments:
Post a Comment