2009/05/30

Pile punjeno pečurkama



  • 1 veće pile
  • 750 g svežih šampinjona
  • peršun
  • 4 jaja
  • 100 g pirinča
  • 200 ml kisele pavlake
  • 2 glavice crnog luka
  • maslinovo ulje
  • 500 g mladih krompirića
  • 4 češnja belog luka
  • so
  • biber

Pirinač skuvati na uobičajeni način. Glavice crnog luka sitno iseckati i pržiti na zagrejanom maslinovom ulju. Šampinjone iseckati u secku (ili samleti u mašini za mlevenje mesa), pa dodati u šerpu sa lukom. Kada ispari suvišna tečnost, šerpu skinuti sa sporeta, dodati jaja, posoliti, pobiberiti, dodati sitno iseckan peršun, promešati i vratiti na šporet. Kada fil dobije potrebnu gustinu, šerpu skloniti s šporeta, i umešati pirinač i kiselu pavlaku. Pile spolja posoliti i pobiberiti pa ga puniti pripremljenim filom. Tepsiju namazati maslinovim uljem pa staviti pile i tepsiju, a okolo poređati mlade krompiriće. Češnjeve belog luka izgnječiti i isto dodati u tepsiju. Pile preliti sa 2 dl vode. Pile peći 60 minuta (ja sam prvih 15 minuta pile pekla na 250 C, a posle 45 min. na 200C).

No comments:

Post a Comment