- 1 veće pile
- 750 g svežih šampinjona
- peršun
- 4 jaja
- 100 g pirinča
- 200 ml kisele pavlake
- 2 glavice crnog luka
- maslinovo ulje
- 500 g mladih krompirića
- 4 češnja belog luka
- so
- biber
Pirinač skuvati na uobičajeni način. Glavice crnog luka sitno iseckati i pržiti na zagrejanom maslinovom ulju. Šampinjone iseckati u secku (ili samleti u mašini za mlevenje mesa), pa dodati u šerpu sa lukom. Kada ispari suvišna tečnost, šerpu skinuti sa sporeta, dodati jaja, posoliti, pobiberiti, dodati sitno iseckan peršun, promešati i vratiti na šporet. Kada fil dobije potrebnu gustinu, šerpu skloniti s šporeta, i umešati pirinač i kiselu pavlaku. Pile spolja posoliti i pobiberiti pa ga puniti pripremljenim filom. Tepsiju namazati maslinovim uljem pa staviti pile i tepsiju, a okolo poređati mlade krompiriće. Češnjeve belog luka izgnječiti i isto dodati u tepsiju. Pile preliti sa 2 dl vode. Pile peći 60 minuta (ja sam prvih 15 minuta pile pekla na 250 C, a posle 45 min. na 200C).
No comments:
Post a Comment