Za uštipke:
- 9 filta pečenih paprika
- 100 g Feta sira
- 100 g suvog vrata
- 3 čena belog luka
- vegeta
- biber
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 jaje
- 100 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g prezli
I još treba:
- 2 dl kisele pavlake
- 100 g majoneza
- ulje
Filete pečene paprike dobro ocediti i iseći na kockice. Suvi vrat takođe iseći na kockice, feta sir izrendati na krupno rende a beli luk sitno iseckati. U odgovarajućoj posudi sjediniti seckanu papriku, feta sir, suvi vrat, beli luk i peršun, pa dodati jaje, brašno sa pomešano sa praškom za pecivo, prezle i začine po ukusu.Sastojke ručno umesiti kako bi se dobila kompaktna masa. Nauljenim rukama oblikovati kuglice, te ih pržiti na vrelom ulju kako bi porumenele. Posebno umutiti pavlaku i majonez, i preliti preko prženih uštipaka.
P.S: Izvor:Dobra hrana, April 2009, Broj 18.
No comments:
Post a Comment