Za testo:
- 150 g brašna
- 80 g putera
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
- 500 g neslanog sitnog mladog sira
- 60 g suvog grožđa
- 2 kašike ruma
- 120 g šećera
- 3 jaja
- 1 limun
- 1 vanilin šećer
- 100 ml kisele pavlake
Sve sastojke za testo izmešati da se dobije kompaktna masa. Okrugli kalup namazati puterom, pa prekriti testom dno kalupa. Peći 10 minuta na 180C. U međuvremenu pripremiti fil: u većem sudu pomešati sir, žumanca, šećer, vanilin šećer, kiselu pavlaku, pa dodati rum, suvo grožđe, sitno izrendanu koru limuna, i čvrst sneg od 3 belanca. Kalup izvaditi iz rerne i naneti fil na testo. Vratiti kalup u rernu i peći još oko 20 minuta na 180 C.
P.S: Super fina pita, najbolja je uz preliv od šumskog voća! (preliv pravim tako što stavim 150 g šumskog voća/višanja sa 150 ml vode ili soka i 2 kašike šećera da provri. U malo vode razmutim oko 2 ravne kašičice gustina, dodam u prethodnu smesu sa voćem, i kuvam još malo na nižoj temperaturi da se preliv zgusne.I to je to!)Recept je inače iz časopisa Hrana i Vino (Maj/2009) sa malim izmenama.
P.S: Super fina pita, najbolja je uz preliv od šumskog voća! (preliv pravim tako što stavim 150 g šumskog voća/višanja sa 150 ml vode ili soka i 2 kašike šećera da provri. U malo vode razmutim oko 2 ravne kašičice gustina, dodam u prethodnu smesu sa voćem, i kuvam još malo na nižoj temperaturi da se preliv zgusne.I to je to!)Recept je inače iz časopisa Hrana i Vino (Maj/2009) sa malim izmenama.
No comments:
Post a Comment