Za testo:
- 250 g švapskog sira
- 2 dl kisele pavlake
- 1 margarin
- 1 kašika soli
- 2 jaja
- 1 kockica kvasca
- 2 kk šećera
- 1 dl mlakog mleka
- 600 g brašna
- 200 g rendanog sira trapista ili kačkavalja
- oko 0,5 dl maslinovog ulja
- 1 jaje
- rendani sir
- kim/susam za posipanje
U mlako mleko dodati 2 kk šećera i izmrvljen kvasac, i ostaviti da kvasac nadođe. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, jaja, margarin, kiselu pavlaku, nadošli kvasac i so. Dodati 600 g brašna i zamesiti testo (mesiti samo toliko da se dobije ujednačena, kompaktna masa). Testo pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti tako oko pola sata. Testo rasklagijati, premazati maslinovim uljem, posuti rendanim kačkavaljem i uviti u rolat. Tako dobijen rolat od testa ponovo razvući oklagijom na 1,5 cm i modlicom vaditi pogačice. Pogačice premazati umućenim jajetom i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C da lepo porumene.
P.S: Ja sam od 2/3 testa modlicom vadila pogačice, a ostatak testa sam ponovo rasklagijala, uvila u rolat, pa rasklagijala, sekla na kockice i posula kimom.
P.S: Ja sam od 2/3 testa modlicom vadila pogačice, a ostatak testa sam ponovo rasklagijala, uvila u rolat, pa rasklagijala, sekla na kockice i posula kimom.
No comments:
Post a Comment