Za tamni deo:
- 350 g melvenog keksa
- 150 g šećera u prahu
- 100 g čokolade
- 2 dl mleka
- 2-3 kašičice nes kafe
- 1 kašika gorkog kakaa
Za svetli deo:
- 100 g putera
- 100 g šećera u prahu
- 3 kašike mleka
- 140 g kokosa
Za tamni deo mleveni keks pomešati sa šećerom u prahu i kakaom. Čokoladu i mleko polako zagrejati, dodati i nes kafu, pa ovu smesu preliti preko prve. Za svetli deo rastopiti margarin, šećer u prahu i mleko, pa na kraju dodati i kokos. Između dve folije prvo razviti tamni deo sa keksom u oblik pravougaonika, preko namazati beli deo i čvrsto urolati. Stavti u frižider da se stegne.
P.S: Ja sam u tamni deo dodala još malo mleka da bih mogla masu lakše razvaljati. Rolat je inače jako fin, nije previše sladak, što je baš po našem ukusu.
No comments:
Post a Comment