2009/05/19

Pita sa pečenim paprikama i pečurkama




  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 500 g šampinjona
  • 600 g pečenih paprika
  • 200 g kačkavalja
  • 2 dl kisele pavlake
  • 3 jajeta
  • 4 dl mleka
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina
Šampinjone iseckati na listove, pečene paprike očistiti i iseći uzdužno napola, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Na malo ulja pržiti šampinjone dok ne omekšaju, a potom ih začiniti po ukusu. Lisnato testo razvući na dve kore, pa prvom korom pokriti dno odgovarajuće (prethodno nauljene) vatrostalne posude. Na prvu koru poslagati pečene paprike, zatim idu dinstani šampinjoni, i sve to posuti rendanim kačkavaljem. Preko fila ide druga kora. Pitu iseći na kocke i zaliti je mešavinom jaja, mleka i pavlake.

P.S: Izvor: Dobra hrana, Broj 10, Avgust/2008.

3 comments:

  1. Odlično igleda pita. Vidim da i ti spremaš po receptima iz "Dobre hrane", imam i ja baš puno isprobanih recepata odatle, baš mi se sviđaju recepti koje objavljuju.

    ReplyDelete
  2. Ukusi su nam se ponovo potrefili:) "Dobra hrana" je i meni naj naj naj što se kulinarskih časopisa tiče.Em što mi se jako sviđaju recepti, em što je do sada sve super ispalo što sam odatle pravila, a kao treće, obično imam sve potrebne namirnice kod kuće za njihove recepte:)

    ReplyDelete
  3. Jeste, i meni je sve ispalo super, a i što kažeš sve su namirnice dostupne maltene uvek u kući.

    ReplyDelete