- 125 g oštrog brašna
- 3 jaja
- 2,5 pune kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1,5 dl mleka
- 1,5 dl neutralne pavlake (20 % m.m)
- mešano voće (maline, višnje, ogrozd, breskve)
Puterom namazati okrugli kalup pa poređati voće. U posebnoj posudi pomešati žumanca, šećer, mleko, neutralnu pavlaku i brašno. Belanca malo ručno ulupati i dodati prethodnoj smesi. Masu preliti preko voća i peći u zagrejanoj rerni na 185 c dok lepo ne porumeni.
P.S: Clafoutis je najbolji sa kiselkastim voćem. Nije previše sladak, a testo je nešto između testa za palačinke i pudinga. Super je i za eksperimentisanje, jer se može praviti sa raznim voćem. Sledeći put ću ga praviti sa kupinama i borovnicama, a biće poslužen uz sladoled od vanile.
No comments:
Post a Comment