2010/03/22

Ćuretina u sosu od paprike



  • 800 g ćurećeg belog mesa
  • 3 kašike senfa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 paprike
  • 4 dl neutralne pavlake
  • 4 trougla topljena sira
  • 0,5 dl ulja
  • vegeta
  • biber
Ćuretinu iseći na krupnije komade i istanjiti tučkom za meso. Premazati je senfom i ispržiti na vrelom ulju. Na malo ulja ispržiti crni i sitno iseckan beli luk, dodati na štapiće isečenu papriku, pržiti dok paprika ne omekša. Sipati neutralnu pavlaku i kuvati na umerenoj temperaturi 5 minuta. Dodati topljeni sir i kratko prokuvati da bi se sir otopio. Dodati malo vegetu i posoliti. Prženu ćuretinu preliti pripremljenim sosom od paprika.
Izvor: Dobra hrana, 02/2010

No comments:

Post a Comment