- 1,5 l mleka
- 100 g čokolade za kuvanje
- 4 pudinga od čokolade
- 10 kašika šećera
- 2 vanilin šećera
- 300 g pti ber keksa
- 2 krem šlaga od vanile
U šerpu sipati 1,2 l mleka, dodati šećer, vanilin šećer i kuvati dok ne proključa.Posebno sjediniti ostatak mleka sa praškom za puding od čokolade. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se ne zgusne.U topao puding dodati otopljenu čokoladu, izlomljen pti ber keks i polako promešati. Kalup za komišbrot obložiti aluminijskom folijom. U kalup razliti pripremljenu smesu i ostaviti da se ohladi. Kolač premazati sa ulupanim krem šlagom.
P.S: Recept je iz časopisa Dobra hrana, 09/2009. U originalnom receptu smesu treba izliti u pravougaonu tepsiju, ali se meni više dopada ovako u kalupu za komišbrot.
Prelep recept, moracu da probam. Samo kakav je to kalup :)
ReplyDeleteDraga Taša, po originalnom receptu kolač se pravi u onoj običnoj pravougaonoj tepsiji, ali sam ja smesu izliza u onaj rebrasti kalup za voćne hlebove, ovako mi izgleda lepše:)
ReplyDelete