2010/03/11

Burek sa sirom - ali onaj pravi pravcati!



  • 500 g tankih kora za pitu
  • 600 g mladog sira
  • 5 dl vode
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašika margarina
  • 1 prašak za pecivo
  • 0,4 dl ulja
  • 3 kašike mleka

U manju šerpu sipati 5 dl vode, dodati margarin, 2 kašečice soli i kuvati dk ne proključa. Skloniti sa vatri i pustiti da se ohladi. U ohlađenu mešavinu dodati prašak za pecivo i promešati. Okruglu tepsiju nauljiti , dno i stranice prekriti korom za pitu. Preko nje rasporediti 3 malo zgužvane kore i poprskati sa 1/3 pripremljene mešavine. Naneti polovinu izmrvljenog sira i opet prekriti sa 3 zgužvane kore. Sad poprskati drugom trećinom pripremljene tečnosti. Naneti preostali sir i prekriti sa još tri zgužvane kore. Opet poprskati preostalom mešavinom, i prekriti dvema korama za pitu, a krajeve ušuškati. Pitu premazati sa mešavinom ulja i mleka u peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni.
P.S: Recept sam našla u martovskom broju časopisa Dobra hrana, i mogu samo da kažem sam bila prezadovoljna rezultatom, burek je ispao super, kao da je iz pekare:)

No comments:

Post a Comment