- 100 g grožđica
- 75 ml tamnog ruma
- 175 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 0,5 kašičice soda bikarbone
- 0,5 kašičice soli
- 125 g otopljenog putera
- 150 g šećera
- 2 jajeta
- 300 g oljuštenih banana
- 100 gr naseckanih oraha (po originalnom receptu 60 g)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Grožđice preliti sa rumpom, staviti da provri i skloniti sa ringle. Otopljen puter pomešati sa šećerom, jajima i izmiksanim bananama. U posebnoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, soda bikarbonu i so, pa sjediniti sa prethodnom smesom. Na kraju dodati grožđice, naseckane orahe i ekstrakt vanile, varjačom pomešati i sipati u podmazan, brašnom posut kalup za komišbrot. Peći na 170 C oko 60 minuta.
P.S: Recept je sa Najdželinog web sajta.Ovaj hleb od banana je jako mekan, divnog ukusa, a poseban "šmek" mu daju banane, orasi i grožđice.
No comments:
Post a Comment