2009/09/19

Ljevača sa sirom


  • 4 jajeta
  • 500 g sitnog sira
  • 1,5 dl ulja
  • 1,5 dl mleka
  • 400 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašičice soli
Umutiti jaja, ulje i mleko u kompaktnu masu, dodati sitni sir, so, mešavinu brašna i praška za pecivo, pa polako promešati. U podmazanu, pobrašnjenu tepsiju sipati pripremljenu masu i peći na 200 C dok ne porumeni. Pečenu ljevaču ostaviti da se ohladi, pa je seći na trouglove i služiti.
P.S: Izvor: Dobra hrana, broj 20, Jun 2009

2 comments:

  1. Koliko samo imena za ovo jednostavno i ukusno jelo? Mi je svi volimo a pravimo osim sa sirom s krumpirima, s tikvom, sa špinatom i bez ikakvih dodataka.

    ReplyDelete
  2. Draga Snježo, izgleda da imamo isti ukus:)

    ReplyDelete