- 150 g tunjevine iz konzerve
- 4 šargrepe
- 6 kiselih krastavaca
- 200 g majoneza
- 1 dl kisele pavlake
- 100 g vrnih maslina bez koštice
- 0,5 veze peršuna
- mešavina začina, biber, so
Tunjevinu ocediti od suvišne masnoće. Šargarepu i krompir očistiti, obariti u slanoj vodi, ocediti od suvične tečnosti i ostaviti da se ohladi. Šargarepu, krompir i kisele karastavce izrendati na krupno rende, peršun sitno iseckati, a masline iseći na kolutove. Sjediniti tunjevinu, šargarepu, krompir, kisele krastavce, masline i peršun. Dodati majonez i pavlaku, pa dobro promešati i začiniti po ukusu. Pripremljenu salatu ostaviti u frižider da se ohladi.
P.S: Izvor: Dobra hrana, oktobar 2008, broj 12.
No comments:
Post a Comment