2009/03/03

Musaka od krompira



  • 1 kg krompira
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • vegeta
  • peršunov list
  • 5 dl kisele pavlake
  • 2 jaja
  • malo margarina
  • prezle
  • rendani sir trapist
Propržiti glavicu crnog luka pa dodati mleveno meso, so, biber i vegetu, a kada je meso pečeno, umešati i sitno seckan peršunov list. U međuvremenu krompir oljuštiti, iseći na kolutove i malo prokuvati. Vatrostalnu činiju podmazati margarinom i posuti prezlama, pa ređati: red krompira - red mesa - mešavina kisele pavlake i jaja - pa opet red krompira - red mesa - red krompira - pa sve preliti preostalom mešavinom jaja i pavlake. Staviti u rernu zagrejanu na 180 C da se ispeče da odozgo dobije lepu zlatnobraon boju. Pred kraj pečenja, musaku obilno posuti rendanim trapistom, i vratiti u rernu da se zapeče:)

No comments:

Post a Comment