- 1 kg krompira
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- so
- biber
- vegeta
- peršunov list
- 5 dl kisele pavlake
- 2 jaja
- malo margarina
- prezle
- rendani sir trapist
Propržiti glavicu crnog luka pa dodati mleveno meso, so, biber i vegetu, a kada je meso pečeno, umešati i sitno seckan peršunov list. U međuvremenu krompir oljuštiti, iseći na kolutove i malo prokuvati. Vatrostalnu činiju podmazati margarinom i posuti prezlama, pa ređati: red krompira - red mesa - mešavina kisele pavlake i jaja - pa opet red krompira - red mesa - red krompira - pa sve preliti preostalom mešavinom jaja i pavlake. Staviti u rernu zagrejanu na 180 C da se ispeče da odozgo dobije lepu zlatnobraon boju. Pred kraj pečenja, musaku obilno posuti rendanim trapistom, i vratiti u rernu da se zapeče:)
No comments:
Post a Comment