2009/03/22

Rolat od mlevenog mesa


  • 1 kg mešanog mlevenog mesa
  • 150 g slanine
  • 2 kriške suvog hleba
  • 150 g kačkavalja
  • 2 jaja
  • malo mleka
  • 150 g očišćenih semenki bundeve
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 glavice crnog luka
  • kašičica aleve paprike
  • šolja supe od kocke
  • so
  • biber
  • ulje
  • vegeta
Izmesiti rukama mleveno meso sa sredinom hleba natopljenog u mleku, kockicama slanine i kačkavalja, jajima, izgnječenim belim lukom, vegetom, solju, biberom i alevom paprikom, pa formirati u obliku valjka. Posuti semenke bundeve. Roladu staviti u sud za pečenje, preliti uljem i supom, i peći u pećnici zagrejanoj na 220 C peći oko 70 minuta.Poslužiti uz pire od krompira.

Izvor: Bazar: Božićni i slavski kuvar, 2008/2009.

No comments:

Post a Comment