- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- 150 g slanine
- 2 kriške suvog hleba
- 150 g kačkavalja
- 2 jaja
- malo mleka
- 150 g očišćenih semenki bundeve
- 2-3 čena belog luka
- 2 glavice crnog luka
- kašičica aleve paprike
- šolja supe od kocke
- so
- biber
- ulje
- vegeta
Izmesiti rukama mleveno meso sa sredinom hleba natopljenog u mleku, kockicama slanine i kačkavalja, jajima, izgnječenim belim lukom, vegetom, solju, biberom i alevom paprikom, pa formirati u obliku valjka. Posuti semenke bundeve. Roladu staviti u sud za pečenje, preliti uljem i supom, i peći u pećnici zagrejanoj na 220 C peći oko 70 minuta.Poslužiti uz pire od krompira.
Izvor: Bazar: Božićni i slavski kuvar, 2008/2009.
No comments:
Post a Comment