2009/12/20

Piletina u bacon slanini




  • 900 g pilećeg belog mesa
  • 300 g bacon slanine
  • 100+50 g rendanog trapista
  • 3+1 kašika kisele pavlake
  • 3 kašike brašna
  • 2 jajeta
  • so
  • biber
  • vegeta
  • sitno seckani peršun
  • puter
  • prezle

Pileće belo meso iseckati na kockice i začiniti po ukusu. 3 kašike kisele pavlake promešati sa jajima, dodati brašno, so, biber, vegetu, i 100 g rendanog trapista. Dobro umutiti da masa postane ujednačena, te dodati pileće belo meso. Kalup za komišbrot namazati puterom i posuti prezlama, a zatim obložiti bacon slaninom.

U kalup uliti smesu sa piletinom i poravnati. Fil preklopiti krajevima bacon slanine.Sve to premazati kašikom kisele pavlake i posuti sa 50 g trapista.

Kalup staviti u rernu zagrejanu na 170 C i peći oko 40 minuta. Gotovo jelo izručini na pleh obložen pek papirom i zapeći u rerni nekih 5 minuta da slanina lepo porumeni.

No comments:

Post a Comment