- 900 g pilećeg belog mesa
- 300 g bacon slanine
- 100+50 g rendanog trapista
- 3+1 kašika kisele pavlake
- 3 kašike brašna
- 2 jajeta
- so
- biber
- vegeta
- sitno seckani peršun
- puter
- prezle
Pileće belo meso iseckati na kockice i začiniti po ukusu. 3 kašike kisele pavlake promešati sa jajima, dodati brašno, so, biber, vegetu, i 100 g rendanog trapista. Dobro umutiti da masa postane ujednačena, te dodati pileće belo meso. Kalup za komišbrot namazati puterom i posuti prezlama, a zatim obložiti bacon slaninom.
U kalup uliti smesu sa piletinom i poravnati. Fil preklopiti krajevima bacon slanine.Sve to premazati kašikom kisele pavlake i posuti sa 50 g trapista.Kalup staviti u rernu zagrejanu na 170 C i peći oko 40 minuta. Gotovo jelo izručini na pleh obložen pek papirom i zapeći u rerni nekih 5 minuta da slanina lepo porumeni.
No comments:
Post a Comment