2009/12/03

Pita sa ćuretinom


  • 500 g ćurećeg belog mesa
  • 300 g kačkavalja
  • 200 g mariniranih šampinjona
  • 300 gr pilećih prsa ili šunkarice
  • 2 crvene paprike (ja stavila kisele)
  • 5 jaja
  • 2 dl pavlake
  • 1 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • mešavina začina
  • so
  • biber
Ćureće belo meso obariti u posoljenoj vodi i iseći na trake, kačkavalj izrendati na krupno rende, papriku iseći na kockice, a šampinjone na listove. Okruglu tepsiju podmazati sa malo ulja, pa dno tepsije prekriti ćuretinom, posuti šampinjonima, paprikom i rendanim kačkavaljem, pa naneti listove ćurećih prsa ili šunkarice. U dubljoj posudi umutiti jaja i pavlaku, dodati kašiku brašna, prašak za pecivo i začine po ukusu (ja sam stavila vegetu, peršunov list, malo soli i bibera).Umućenu masu preliti preko sadržaja u tepsiji i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Postupak pravljenja u slikama

Izvor: Dobra hrana, Januar 2009

No comments:

Post a Comment