- 500 g ćurećeg belog mesa
- 300 g kačkavalja
- 200 g mariniranih šampinjona
- 300 gr pilećih prsa ili šunkarice
- 2 crvene paprike (ja stavila kisele)
- 5 jaja
- 2 dl pavlake
- 1 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- mešavina začina
- so
- biber
Ćureće belo meso obariti u posoljenoj vodi i iseći na trake, kačkavalj izrendati na krupno rende, papriku iseći na kockice, a šampinjone na listove. Okruglu tepsiju podmazati sa malo ulja, pa dno tepsije prekriti ćuretinom, posuti šampinjonima, paprikom i rendanim kačkavaljem, pa naneti listove ćurećih prsa ili šunkarice. U dubljoj posudi umutiti jaja i pavlaku, dodati kašiku brašna, prašak za pecivo i začine po ukusu (ja sam stavila vegetu, peršunov list, malo soli i bibera).Umućenu masu preliti preko sadržaja u tepsiji i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Postupak pravljenja u slikama
Izvor: Dobra hrana, Januar 2009
No comments:
Post a Comment