- 100 g seckanih oraha
- 100 g suvog grožđa
- 100 g suvih smokava
- 100 g mlevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 2 kesice vanilin šećera
- malo cimeta i tucanih karanfilića
- malo voćnog soka
- šećer u prahu za odozgo
Na mašini za meso (ili u multipraktiku) samleti suvo grožđe i smokve. Dodati ostale sastojke i malo voćnog soka (otprilike 0,5-0,75 dl - ja sam stavila đus), kako bi se dobila gusta masa, kao testo. Formirati u obliku deblje kobasice, uvaljati u šećer u prahu i vanilin šećer i ostaviti da se prosuši do služenja, kako bi se lakše sekla.
P.S: Izvor: Bazar:Božićni i slavski kuvar - 2009/2010. Po želji, salama može i da se prelije istopljenom čokoladom. Svi smo bili oduševljeni ovom salamom, jako je fina, može dugo i da odstoji, a napravi se za manje od 15 minuta.
Verujem da je jako ukusna :)
ReplyDelete