2009/04/16

Rolat sa ajvarom




Za rolat:
  • 5 jaja
  • 5 supenih kašika brašna
  • 4 supene kašike ajvara
  • 1 prašak za pecivo
  • so
Za fil:
  • 150 g krem sira
  • 150 g Feta sira
  • seckani peršun ili bosiljak
  • 200 g seckanog parizera
  • kornišoni naseckani na kockice
Umutiti jaja sa ajvarom, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i malo soli. Izručiti masu u pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na 200 C. U međuvremenu sjediniti krem sir i Fetu, dodati kockice parizera, kornišone, seckani peršun i sve dobro sjediniti. Pečenu koru izručiti na mokru kuhinjsku krpu i uviti u rolat. Ohlađen rolat premazati filom i opet ga srolati. Rolat treba upakovati u aluminijsku foliju i staviti u frižider barem na sat vremena.

1 comment: