Za korpice:
- 500 g brašna
- 1 kašika gustina
- 1/8 l mleka
- 250 g putera
- 1 kašičica soli
- 3-4 žumanceta
Fil 1:
- 250 g švapskog sira
- 2 sup. kašike kisele pavlake
- 3 sup. kašike ajvara
- so
Fil 2:
- 2 konzerve tunjevine
- 1 sup. kašika senfa
- 3 kaf. kašike kisele pavlake
- 1 kiseli krastavac isečen na kockice
- par kapi limunovog soka
Od sastojaka za korpice zamesiti glatko testo, zaviti u foliju i ostviti u frižider 1 h. Razviti koru debljine 2-3 mm i okruglom modlicom vaditi krugove. Testo stavljati u podmazane modlice za korpice i peći na 200C oko 12 minuta. Pomešati sastojke za fil i puniti korpice. Dekorisati ih po želji (ja sam koristila peršunov list, masline isečene na kolutiće, bosiljak itd.)
P.S:Original recept za korpice je preuzet sa Serbian Cafe
No comments:
Post a Comment