2009/04/21

Slane korpice


Za korpice:
  • 500 g brašna
  • 1 kašika gustina
  • 1/8 l mleka
  • 250 g putera
  • 1 kašičica soli
  • 3-4 žumanceta
Fil 1:
  • 250 g švapskog sira
  • 2 sup. kašike kisele pavlake
  • 3 sup. kašike ajvara
  • so
Fil 2:
  • 2 konzerve tunjevine
  • 1 sup. kašika senfa
  • 3 kaf. kašike kisele pavlake
  • 1 kiseli krastavac isečen na kockice
  • par kapi limunovog soka

Od sastojaka za korpice zamesiti glatko testo, zaviti u foliju i ostviti u frižider 1 h. Razviti koru debljine 2-3 mm i okruglom modlicom vaditi krugove. Testo stavljati u podmazane modlice za korpice i peći na 200C oko 12 minuta. Pomešati sastojke za fil i puniti korpice. Dekorisati ih po želji (ja sam koristila peršunov list, masline isečene na kolutiće, bosiljak itd.)

P.S:Original recept za korpice je preuzet sa Serbian Cafe

No comments:

Post a Comment

Post a Comment